Navikko Mikä PienenPieni Uutisia Tee se itse Linkkejä Nettikauppa Kumihanskat

VINKKIARKISTO
2006

vko 46 - Munakennopahvi on näppärä materiaali kivilaatoitukseen, seinien, takkojen ym. materiaaliksi joko sellaisenaan tai maalattuna.
vko 45 - Käytetyt, kuivatut kahvinporot tai musta irtotee ovat mainiota nukkekodin multaa.
vko 44 - Vanhojen solmioiden kankaat ovat monesti oikeaa silkkiä ja joskus kauniin pienikuviollisia. Ne sopivat mainiosti tyynyihin, tuolinpäällisiin, lampunvarjostimiin, nukkejen vaatteisiin jne. Tarkkaile kirppareilla ja kierrätyskeskuksissa edullisia ja pois heitettäviä vaatteita, voit tehdä löytöjä.
vko 43 - Leikkaa tyhjä sinappituubi auki: sisällä on hienoa kullanväristä metallia, johon voi pakottaa kuvioita. Siitä saa tarjottimia, lautasia, kynttilälyhtyjä, uuninluukkuja...
vko 42 - Lasimaalaukset helposti: piirrä lasimaalauskuvion ääriviivat mustalla permanent-tussilla piirtoheitinkalvolle ja väritä kalvotusseilla. Tusseista riippuen voi olla paras tehdä värit ensin ja ääriviivat viimeiseksi.
vko 41 - Hiusharjan teet helposti esim. jäätelötikusta tai ohuemmasta ja kapeammasta kahvitikusta, terävällä askarteluveitsellä ja hiekkapaperilla muotoillen. Uskottavan näköinen harjaosa kovaan harjaan tulee tarranauhan piikkipuolesta (erivärisiä tarranauhoja kannattaa ottaa talteen pois heitettävistä vaatteista). Pehmeämmän harjaosan saa tekoturkiksen tai turkiksen palasta karvaa lyhentämällä.
vko 40 - Hapsuja erilaisiin tarkoituksiin (vaatteisiin, mattoihin, verhojen ja lampunvarjostimien reunoihin, leikkiheppojen harjaksi jne) saat kankaan hulpiloreunasta leikatusta kaitaleesta tai leikkaamalla tarkoitukseen sopivan nauhan toisen hulpiloreunan auki, niin että voit purkaa loimilankoja pois. Leikkaamatta jääneeseen hulpiloreunaan voit ensin ommella koneompeleen, tai ommella hapsunauhan vaatteeseen kiinni, ja purkaa loimilangat vasta sitten.
vko 39 - Pienestä coctailtikusta saa katkaistua ja maalattua haluamansa pituisia ja värisiä kapeita kynttilötä. Kynttilän voi vuolla juuresta kapeammaksi ja istuttaa sen sopivan muotoisen helmen reikään. Helmestä saa näin kynttilänjalan.
vko 38 - Leikkelepakkauksen avausläpän pieni nypylä on ilmiselvästi kahvimitan tai pienen muovilusikan pesä.
vko 37 - Vielä ehtii kerätä ja prässätä kasveja nukkekodin kasvioon - kasveista saa myös siemeniä nukkekodin pavuiksi, mausteiksi, pähkinöiksi jne. Esim. puna-ailakin siemenistä tulee mustapippureita ja joittenkin sipulikasvien siemenet muistuttavat minikokoisia kuivattuja luumuja. Kun heinäkasveja katselee minisilmällä, näkee paitsi kuivan heinän, myös olkia, lyhteen aineksia jne.

vko 24 - Oikein isokokoisisten ommeltavien neppareiden puoliskoista saa kaasulieteen hienot poltinkehikot.
vko 23 - Modernit sandaalit saa askartelutarvikeliikkeissä myytävästä pehmolevystä. Leikkaa pohjat muotoon ja pujota kolmesta reiästä nauha kulkemaan sivuilta varpaanväliin.
vko 22 - Nukkekotiskaalaan liian paksuista pitseistä saa leikattua kukan ja ympyrän muotoisia paloja kattoroseteiksi.
vko 21 - Hassut hatut olivat muotia erityisesti 40-luvulla. Minni-Hiiren tyyliin sopivat mitä mielikuvituksellisimmat värkit, esim. oikean kokoiset tekokukat sellaisenaan.
vko 20 - Suklaarasian muovikennoista saa tehtyä vuokia ja "pehmusteen" sisäosasta omenalaatikon pehmusteita (siis sellaisia, joissa on kolo joka omenalle).
vko 19 - Luentolehtiön taustapahvi ja elintarvikepakkausten pahvit ovat näppärää askartelumateriaalia, josta saat tehtyä vaikka mitä. Vain mielikuvitus on rajana. Malliesimerkkinä vanhanaikainen hella.
vko 18 - Nukkekodin saliin saa aidon näköisen fiikuksen puolukan varvusta. Sen voi vaihtaa aina välillä tuoreeseen, jos alkaa kuivua liikaa.
vko 17 - Kasvien siemenistä saa nukkekotiin papuja ja pähkinöitä.
vko 16 - Nuppineulat käyvät hyvin nukkekotinuken hattuneuloiksi, niillä saa hatun jopa oikeasti pysymään nuken päässä. Vanhanaikaisissa neuloissa on kauniita lasinuppeja valmiiksi ja metallisia neuloja voi koristella pujottamalla vaikka kolmekin peräkkäistä lasihelmeä neulaan. Pikaliima on hyvä liima tähän tarkoitukseen.
vko 15 - Vaatteiden hintalapun muovisesta pidikkeestä saa nukkekodin mehupillejä.
vko 14 - Hammastahnatuubin korkista saat kukkaruukun, lampunvarjostimen jne.
vko 13 - Tablettien läpipainopakkauksista saa astioita kulhoista juustokupuun. Tablettia vaan ei saa painaa läpi, ettei muovi rutistu, vaan leikata folio auki.
vko 12 - Valion Bahi-tuoremehutölkin korkista saat näppärän jakkaran.
vko 11 - Kurkkaapa limsapullon muoviseen korkkiin - jos siellä on irroitettava tiiviste, poimi se lautaseksi (vaikka neulankärjellä).
Mikä pienenpieni? | Miniatyyrin taikaa | Tee se itse | Linkit | Nettikauppa | Etusivu